Rock’n’Ride is een band met een nuchtere, doch kritische kijk op de wereld, maar vindt het vooral belangrijk om in het heden van het leven te genieten: rock ‘n’ ride dus!!!

Rock’n’Ride is een stevige band met een passie voor stomende rock, sterke riffs, afgewisseld met melodieuze en subtiele uitstapjes. Naast het wat zwaardere werk zitten er ook altijd, zoals het zichzelf respecterende rockers betaamt, een paar ballads in het repertoire.

In het gitaarwerk van Hans hoor je daar, af en toe, zijn blues-roots nog terug.

Drummer Rob S zit verscholen achter een muur van bekkens en hardware, en zorgt vanaf die plek voor de drive en tempowisselingen die typerend zijn voor de stijl van de band.

Rob A heeft aan vier snaren niet genoeg en zorgt op de 5-snarige bas voor de donkere, dragende ondertoon en basis. Bij elkaar maakt dat van Rock’n’Ride een power trio pur sang.

De playlist van bestaat voor 80% uit eigen composities en de resterende 20% uit (traditionele) covers.

Alle bandleden spelen al vanaf hun jeugd en zijn uiteraard sterk beïnvloed door de ‘classic’ rock uit de jaren ’70 en ’80. Rock’n’Ride wil zich echter niet typeren als een classic rockband, maar ziet zich meer als een modern powertrio met classic (rock) roots.

Het zal niemand verbazen dat het repertoire daarbij sterk leunt op het gitaargeluid, ondersteund door een stevige basis van bas en drums.

Rock’n’Ride is een echte live band!

Live komt hun muziek het best tot zijn recht en spat het plezier van het podium af.

“Live to play Live”
“Live to play Loud”

Rock’n’Ride speelt sinds 2022 in de huidige formatie en sinds 2024 onder de naam Rock’n’Ride.

All Rights Reserved ©  Rock ‘n’ Ride 2024

Created by Box Media Group